Usein kysytyt kysymykset

Tähän sivulle on kerätty yleisimpiä kysymysaiheita PSOP-järjestelmästä.

Klikkaa aihetta siirtyäksesi suoraan sen selitykseen.


 

 

 

 

 

 

Yrityksen Y-tunnuksen vaihtuminen

  • Y-tunnusta ei voi suoraan vaihtaa PSOPiin.

  • Hae uudella Y-tunnuksella palveluihin uudestaan. Ilmoita muutoksesta sähköpostitse palvelunjärjestäjille.

Lukkiutunut käyttäjätunnus

  • Käyttäjätunnus lukkiutuu, jos salasanan syöttää väärin 5 kertaa.

  • Ota yhteyttä palvelunjärjestäjäsi pääkäyttäjään, ilmoita lukkiutunut sähköpostiosoite.

Unohtuneet kirjaukset. Miten pitkään voi kirjata tapahtumia?

  • Kirjausaika on kuluva kuukausi + 6kk taaksepäin.

  • Kirjausväli on nähtävissä kirjausnäkymässä, tekstillä ”Tapahtumien kirjaus on mahdollista ajalle: ”

Virheelliset kirjaukset. Miten korjaan tapahtumia?

  • Palvelutuottaja voi itse korjata kirjauksia ennen seuraavan kuun tilityspäivää.

  • Jos korjaus tehdään tilityksen jo tapahduttua, on otettava yhteyttä palvelualueeseen, jossa hyvitetään virheelliset kirjaukset. Palvelutuottaja tekee kirjaukset uudestaan.

Ostovoima ei löydy palveluvarausta tehtäessä

 

 


Yrityksen Y-tunnus vaihtuu, mitä pitää huomioida?

Y-tunnusta ei voi vaihtaa PSOPiin.
Jos palveluntuottajan Y-tunnus vaihtuu, niin silloin on uudella Y-tunnuksella hakeuduttava kaikkien palvelunjärjestäjien kaikkiin palveluihin, joihin on aiemmin palveluja tuottanut, uudeksi palveluntuottajaksi. Kannattaa myös laittaa sähköpostia asiasta palvelunjärjestäjille.

Palveluntuottaja PAlvelunjärjestäjä

Tunnukseni on lukkiutunut, mitä teen?

Käyttäjätunnus lukkiutuu, jos salasanan syöttää väärin 5 kertaa. Ota yhteyttä oman palvelunjärjestäjäsi pääkäyttäjään, ja kerro viestissäsi käyttäjätunnuksena käytetty lukkiutunut sähköpostiosoite.

Palveluntuottaja PAlvelunjärjestäjä

Olen unohtanut tehdä kirjauksia, miten pitkään voin kirjata tapahtumia?

Palvelutapahtumat tulee kirjata PSOP-järjestelmään aina ensi tilassa palvelukohtaisten sääntökirjojen ohjeiden mukaisesti. Teknisesti kirjaus on mahdollista kuluvan kuukauden + 6kk taaksepäin. Tämä kirjausväli on nähtävissä kirjausnäkymässä, tekstillä ”Tapahtumien kirjaus on mahdollista ajalle: ”.

Hyvitystapahtumia voi kirjata kuluva kuukausi + 12kk taaksepäin.

Palveluntuottaja

Olen tehnyt virheellisen kirjauksen, miten korjaan asian?

Ennen seuraavan kuun tilityspäivää kirjausten muokkaaminen onnistuu palveluntuottajan toimesta. Tapahtumien ehtiessä tilitykseen, on otettava yhteyttä palvelualueeseen, jossa hyvitetään virheelliset kirjaukset. Palveluntuottaja kirjaa oikeat tapahtumat uusina kirjauksina asiakkaalle.

Palveluntuottaja

Ostovoima ei löydy palveluvarausta tehdessä?

Palveluntuottajalla on oltava aktiivinen hinnasto kyseisen ostovoiman palvelusisältöön. Tarkista ostovoiman numero. Lisäksi palveluvaraus on tehtävä heti ostovoiman numeron saadessa. Palveluntuottaja ei voi palveluvarausta tehdä enää ostovoiman sulkeuduttua, mutta palvelunjärjestäjä voi sen tehdä 60vrk ajan ostovoiman sulkeutumisesta. Ota yhteyttä palvelunjärjestäjän pääkäyttäjään ongelmatilanteissa.

Palveluntuottaja

Miksei asiakkaalle ole muodostunut automaattisia tapahtumakirjauksia (esim. tehostettu palveluasuminen ja muut vuorokausipohjaiset palvelut)?

Asiakkaalle muodostuu automaattisesti seuraavan kuun tapahtumakirjaukset hyväksyttäviksi, jos asiakkaalla on ollut tapahtumia edellisessä kuussa, ja hänellä ei ole ollut voimassaolevaa keskeytystä kuun vaihteessa. Tarkista asiakkaan edellisen kuun kirjaukset. Yrityksellä tai tuottajanosalla täytyy myös olla voimassa oleva hinnasto, jotta tapahtuvat voivat muodostua.

Palveluntuottaja

Miksei automaattisissa tapahtumakirjauksissa tai asiakashaussa näy tietyn palvelun asiakkaita?

Käyttäjätunnus täytyy liittää palveluntuottajan pääkäyttäjän toimesta haluttuihin palvelutiimeihin järjestelmässä. Palvelutiimien avulla voidaan rajoittaa tietyn palvelun asiakkaiden näkymistä eri käyttäjille. Tämä rajoittaa myös pääsyä automaattisiin tapahtumakirjauksiin, jos kyseisille palveluille ei ole oikeutta

Palveluntuottaja

Voiko suljetulle setelille tehdä tapahtumakirjauksia?

Sulkeutuneelle setelille on mahdollista kirjata tapahtumia, kunhan palveluvaraus on tehty. Jos palveluntuottaja ei ole ehtinyt tekemään palveluvarausta ennen setelin sulkeutumista, palvelunjärjestäjän on mahdollista tehdä palveluvaraus 60 päivää setelin sulkeutumisesta.

Tapahtumakirjauksia voi tehdä sulkeutuneelle setelille kuluva kuukausi + 6 kk takautuvasti sulkeutumispäivästä. Jos seteli on käytetty loppuun ja kyseessä on euromääräinen saldoseteli, ei sille enää voi tehdä kirjauksia. Muussa tapauksessa kirjauksen pitäisi onnistua, kun palveluntuottaja hakee ensin asiakkaan tiedot ja ostovoimat/ saldo-ostovoimat

Palveluntuottaja

Mitä teen, kun ostovoima on sulkeutunut, ja palveluntuottaja ei ole tehnyt palveluvarausta eikä pysty kirjaamaan tapahtumia?

Ostovoiman sulkeuduttua ennen kuin palveluntuottaja on ehtinyt tehdä palveluvarauksen, palvelunjärjestäjän on mahdollista tehdä palveluvaraus palveluntuottajan puolesta 60 pv ajan ostovoiman sulkeutumisesta.

Palvelunjärjestäjä

Voinko antaa asiakkaalle uusitun uuden ostovoiman numeron palveluntuottajalle?

Jos asiakas on saanut jo aikaisemmin palvelua samalta palveluntuottajalta, voidaan uuden uusitun ostovoiman numero antaa suoraan palveluntuottajalle. Asiakkaalle on kuitenkin toimitettava tuloste uudesta ostovoimasta normaalisti.

Palvelunjärjestäjä

Mitä teen, jos ostovoimalta on unohtunut toistuvuus tai esim. subventio on väärin?

Ostovoiman on aina täsmättävä asiakkaalle tulostettuun versioon. Virheellinen ostovoima on suljettava ja asiakkaalle myönnettävä uusi ostovoima. Kotihoidon palvelusetelissä, jossa on monia palvelusisältörivejä, on mahdollisuus lisätä korjaava rivi, mutta tämä on AINA ensin varmistettava kunnan pääkäyttäjältä.

Palvelunjärjestäjä

Asiakkaan tapahtumia on tullut hyväksyttäviksi, miten toimin?

Jokainen ostovoiman ylitys on käsiteltävä tapauskohtaisesti. Ensin on selvitettävä palveluntuottajan kanssa syy, miksi ylitys on tapahtunut ja tämän jälkeen päättää onko ylitys sallittu vai hylätäänkö se.

Palvelunjärjestäjä

Miten teen asiakkaalle omavastuuttoman ostovoiman?

Omavastuuttoman ostovoiman myöntäminen vaatii sekä ”Ei omavastuuta”-ruudun rastittamista ostovoimaa luodessa, että subventioksi teknisen arvon, jonka tarkoituksena on kattaa myös korkein palveluntuottajan hinta. Teknisen arvon saat kunnan pääkäyttäjältä.

Palvelunjärjestäjä

Organisaationi laskentatunnisteet muuttuvat. Voinko ajastaa tunnisteiden päivityksen PSOPissa?

Laskentatunnisteita ei voi päivittää ajastetusti etukäteen. Huomioithan myös, että laskentatunnisteet päivittyvät välittömästi, ja ne otetaan huomioon heti seuraavassa tilitysajossa. Jos laskentatunnisteita muutetaan esimerkiksi vuoden vaihtuessa, päivitys tulee tehdä vasta tammikuun edellistä vuotta koskevan tilitysajon jälkeen.

PALVELUNJÄRJESTÄJÄ

Tarvitsen ylimääräisen tilitysajon kuukausittain toistuvan tilitysajon lisäksi. Miten toimin?

PSOPin tilitykset ajetaan automaattisesti kerran kuukaudessa. Kaikki ylimääräisenä tilattavat tilitysajot käynnistetään erikseen manuaalisesti. Voit tarvittaessa tilata ylimääräisen tilitysajon PSOPin Service Deskistä. Manuaalinen, eli ylimääräinen tilitysajo on erikseen laskutettavaa työtä.

Huomioithan, että ylimääräistä tilitysajoa ei ole mahdollista ajaa yksittäisten palveluiden / palveluntuottajien osalta, vaan mukaan tulevat kaikki edellisen tilitysajon jälkeen tehdyt kirjaukset.

PALVELUNJÄRJESTÄJÄ


Näistä linkeistä pääset kunkin ryhmän ohjeistoihin: